O Savezu

Member of
International Judo Federation

Member of
European Judo Union

Zlatne medalje

Srebrene medalje

Bronzane medalje

Džudo savez Bosne i Hercegovine u Hamiltonu – Kanada 1993. godine primljen je u Svjetsku Judo Federaciju i Evropsku Judo Uniju. Za vrlo kratko vrijeme naš savez postaje jedan od najaktivnijih saveza u Evropskoj Judo Uniji. Od tog perioda do danas naši klubovi I takmičari ne prestaju sa aktivnostima, te održavaju sva zvanična domaća takmičenja i aktivno učestvuje u programima EJU I IJF i učestvuje na svim Svijetskim i Evropskim takmičenjima, Kongresim i drugo.

Kao jedan od organizovanijih saveza u Evropi 2003. godine dobija organizaciju Evropskog Judo prvenstva za juniore i juniorke, te dobija pohvale Kongresa EJU za vrlo uspješnu organizaciju, također je povjerena i organizacija:

  • Evropskog Judo Prvenstva za kadete i kadetkinje 2008. godine,
  • Evropska prvenstva za seniore i seniorke U23 2010. godine,
  • Evropskog prvenstva za juniore i juniorke 2013. godine,
  • Evropskog prvenstva za kadete i kadetkinje 2018. godine.

Kruna naših orgnaizacija je Svjetsko prvenstvo za kadete i kadetkinje koje se održalo 2015. godine u Sarajevu.

Rezultatski smo najuspješniji sportski kolektiv u Bosni i Hercegovini, koji su svojoj riznici posjeduje 36 Evropskih medalja, 6 Svjetskih, 2 medalje za Olimpijskih Igara za mlade, 5 Mediteranskih, te na desetine medalje sa zvaničnih međunarodnih takmičanja kao što su Masters, Grand Slam, Grand Prix, Evropa Open, Evropa kupovi i Balkanska prvenstva.

Bez sumnje se možemo pohvaliti da smo jedni od najorganizovanijih sportskih udrženja, koji se uspješno dokazuju na takmičarskom i organizacijskom planu, te u narednim godinama očekujemo još veći napredak.

Copyrights © 2022. Sva prava zadržana. Džudo Savez Bosne i Hercegovine.