Politika o Privatnosti

Vaša privatnost na web stranici je od najveće važnosti za Judo Savez Bosne i Hercegovine (Judo Savez BiH).

U ovoj izjavi o privatnosti opisuje se politika Judo Saveza BiH u vezi sa prikupljanjem i otkrivanjem podataka o posjetiocima putem web stranice Judo Saveza BiH.

Napominjemo da putem ove web stranice možete dospjeti do drugih web stranica, ili biti usmjereni ka drugim web stranicama, koji se odnose na Judo Savez BiH.

Ako posjetite web stranicu Judo Saveza BiH, vi prihvatate prakse opisane u ovoj politici.

Koje podatke prikuplja Judo Savez BiH?

Uobičajeno korišćenje web stranice

U principu, vi možete pretraživati web stranicu Judo Saveza BiH, a da nam ne kažete ko ste niti da nam otkrijete svoje lične podatke. Tokom opšteg pretraživanja prikupljamo isključivo podatke sa standardnih server zapisa.

To obuhvata vašu IP (Internet Protocol) adresu, ime domena, vrstu pretraživača, operativni sistem, te informacije kao što su web stranica koja vas je uputila ka nama, fajlovi koje ste preuzeli, stranice i članci koje posjećujete i datumi/vrijeme tih posjeta.

Posebna napomena o podacima dobijenim od djece

Na određenim segentima stranice postoje informacije o djeci koji su članovi tj. takmičari određenih džudo klubova koji pripadaju Judo Savezu BiH. Njihove informacije i slike su objavljene isključivo uz dozvole roditelja i klubova čiji su članovi.

Djeca treba da obavijeste svoje roditelje ili odrasla lica koja se o njima staraju da posjećuju web stranicu Judo Saveza BiH i da dijele svoje podatke sa ovom web stranicom.

Šta Judo Savez BiH radi sa podacima koje prikuplja?

Uobičajeno korištenje Interneta

Podaci prikupljeni tokom opšte pretrage domena “judosavezbih.ba” koriste se za analizu trendova i korištenja web stranice Judo Saveza BiH, kao i za unapređenje korisnosti web stranice. To nema nikakve veze sa ličnim podacima.

Međutim, ukoliko ste unešeni u bazu na web stranici Judo Saveza BiH u vezi sa nekom aktivnošću, poveznicom sa klubom ili uspjesima, podaci koji su navedeni mogu se identifikovati kao vaši.

Šta ako ja ne želim da ostavim lične podatke?

Davanje ličnih podataka nije obavezno. I ako odlučite da ne ostavite lične podatke, ipak možete vršiti pretragu i koristiti web stranicu Judo Saveza BiH.

Brisanje i promena podataka

Vi u svakom trenutku možete tražiti brisanje iz baze Judo Saveza BiH ili tražiti izmjenu vaših podataka tako što ćete kontaktirati Judo Savez BiH putem dostupnih načina te će osoba zadužena za lične podatke postupiti prema zahtjevu.

Bezbjednost

Judo Savez BiH ne trguje ličnim podacima ni u kom slučaju.

Judo Savez BiH primjenjuje niz tehnika i sigurnosnih mjera u cilju zaštite podataka koji se čuvaju u našem sistemu od gubitka, zloupotrebe, neovlašćenog pristupa ili otkrivanja, izmene ili uništenja.

Međutim, Judo Savez BiH ne preuzima nikakvu odgovornost za sigurnost podataka s obzirom da su oni istaknuti podaci na profilima takmičara javni podaci.

Copyrights © 2022. Sva prava zadržana. Džudo Savez Bosne i Hercegovine.